Преди малко повече от час в Министерството на правосъдието (МП) 

...
Преди малко повече от час в Министерството на правосъдието (МП) 
Коментари Харесай

Максимално бързо ще изпратим в Дубай искането за разпит на Васил Божков: Йорданова

Преди малко повече от час в Министерството на правораздаването (МП)  са получени документите на прокуратурата с искане за правна помощ към ОАЕ . Това сподели министърът на правораздаването Надежда Йорданова, съобщи Нова тв. Тя посочи, че министерството прави фиктивен обзор на документите. " Ако има неизясненост, прецизираме с сътрудниците ”, уточни Йорданова.

 

" От министерството ще приготвят официално писмо към ОАЕ и ще препратят настояването с молба за реципрочност ”, изясни правосъдният министър и добави, че цялата процедура от страна на министерството ще се развие оптимално скоро.

 

По-рано през днешния ден прокуратурата изпрати до Министерството на правораздаването искане предприемачът Васил Божков да бъде разпитван посредством видеоконферентна връзка от Дубай. Това потвърдиха от институцията.

 

Разпитът е по така наречен дело за изнудване.

 

По него като очевидци към този момент бяха разпитани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът Севделина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

 

Очаква се в понеделник показания да даде и министър председателят Кирил Петков.

 

Преди дни министърът на правораздаването Надежда Йорданова заяви, че откакто получи документите, ведомството незабавно ще ги изпрати в Обединените арабски емирства.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР